3 Aralık 2018 Pazartesi

Instagram’ın Görme Engelliler İçin Yeni Özelliği

  2 yorum
Görüntüleme

Görme bozukluğu yaşayanların kullanamayacağı bir sosyal medya olan Instagram, bildiğiniz gibi multimedya içerik paylaşılan bir uygulama. Lakin bunu değiştirmek için yeni bir özellik geliştiriliyor. Instagram’da artık görme engelliler de aktif olarak rol oynayabilecek.

Görseli sesli tanımlama özelliği nedir?
Bu özellik sayesinde artık resmi tam olarak görmenize gerek yok. Uygulama size sesli bir şekilde görseli tanımlayacak. Fotoğraftaki kişi, fotoğraftaki objeler, arka plan ve renkler tanımlanacak ve kişinin adeta görmesi sağlanacak.

Instagram bunu iki şekilde yapabilecek. Fotoğrafı paylaşan insanların görsellerine tanımlarını kendileri girmeleri sağlanacak. Eğer fotoğraf sahibi bunu yapmamışsa yapay zeka yardımıyla Instagram bu görseli kendisi tanımlayacak.

Fotoğraflara ek metin ekleme yöntemiyle bu özellik daha basit bir şekilde kullanılabilecek. Ek metin özelliği gelişmiş ayarlar kısmında bulunabilecek. Bu sayede görme engelliler için Instagram kullanılabilir olacak. Bununla birlikte keşfet, akış ve profil kısmında bu özellik kullanılacak ve ekran okuma özelliği sayesinde sesli hale dönüşecek.

2 yorum :

  1. Yanıtlar
    1. Yeni çıkacak bir özellik, çok yararlı olacağını düşünüyorum :)

      Sil